Év végi hajrá anyukáknak: ajándékok pedagógusoknak
2014. május 22. írta: Ahelyisegkalapacsa

Év végi hajrá anyukáknak: ajándékok pedagógusoknak

A tanév vége mindenkinek nehéz, akinek legalább egy családtagja intézményes keretek között tanul/nevelődik.

Megterhelő, fárasztó és izzasztó strandidőben egyetemistának vizsgázni, végzősnek  érettségizni, iskolásnak dolgozatot írni, felelni a jobb jegyért, óvodásnak búcsúzni a barátoktól, óvónőktől, legkisebbnek folyton utazni valahová és türelemmel kivárni az idősebb rokon év végi koncertjét, vizsgáját, évzáróját, búcsú partiját stb.

[caption id="" align="aligncenter" width="602"] torta a fáradt tanulóhoz[/caption]

Szülőknek pedig mindezt logisztikailag biztosítani: az érintett gyermek ott legyen, felkészült legyen, az ünneplő megfelelő pillanatban tiszta, vasalt (meg)legyen, legalább egy szülő ott tudjon lenni az ünnepi percben/órában, testvérek hely(zet)e ezalatt biztosítva legyen és a köszönő ajándékok be legyenek tárazva.

Mert a gyermekeinket nevelő, oktató pedagógusoknak köszönet jár!

Mi olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy három gyermekünknek is olyan pedagógusai vannak, akik hivatástudatból nevelők. Szeretik a gyerekeket és igyekeznek mindenből kihozni a legjobbat.

Igazán hálás vagyok nekik, hogy terelgetik, tanítják lányainkat, fiunkat! Ezért teljesen magától értetődőnek érzem, hogy valami kedvessel megköszönjük nekik, ahogyan munkájukat végezték, de főleg azt, amit megtettek úgy is, hogy nem volt a feladatuk.

Mivel - a különórákkal együtt - gyermekeinkkel foglalkozó pedagógusok száma húsz körül mozog (mert még nem felsős a legnagyobb sem), ezért nagyon drága ajándék (sajnos) nem jöhet szóba, de olyat úgy is adunk közösen az osztállyal, csoporttal, stb.

Tehát olcsó, de kedves ajándékokat mutatok most, amiket még beszerezhetünk év vége előtt.

A könyvre, mint ajándékra most nem térek ki külön, mert az teljesen személyre szabott. Műfajban, témában, nyelvben egyaránt. Ráadásul jó tanárnak, óvónőnek nehéz újat adni - de nem lehetetlen.

Lássuk az egyéb apróságokat:

Karnagynak, szolfézs tanár néninek, hangszeres tanárnak kedves lehet ez a hangjegyes neszeszer - 1600 Ft

A meskán árulják, itt megveheted.

 

Még olcsóbb,  1190 Ft ez a hangjegyes fülbevaló:

 

Mi tavaly a női tanároknak, óvónőknek  Moychi-tól vásároltunk üvegékszereket. (Virágot kaptak 26-ot, másoktól.) Nagyon kedvező áron árulja szép, saját készítésű ékszereit - mint ezt is:

Házilag készítettünk hozzá a gyerekekkel dobozkákat. Elkészítését itt nézhetitek meg.

Férfi tanároknak szerintem nagy ötlet ananászt adni: egyedi és egészséges. Vagy alkoholt. Vagy édességet. Vagy ügyes anyukák által mindet egyben:

Aki nem szereti az ajándékot a pedagógusok közül (van ilyen!), de van gyereke, ott az utód a célcsoport. Nehéz visszautasítani a gyermekeinknek szánt kényeztetést... Ez igaz különben orvosra, szerelőre, szomszéd bácsira, akik legalább egyszer kisegítettek az életben és szeretnénk meghálálni jóságukat.

Természetesen a személyes, saját készítésű ajándéknak nincs párja. Házi finomság, egész évben nevelgetett növény, gyermeki alkotás (kis segítséggel): megannyi csoda - fekete öves anyukáknak. Kevésbé előrelátóknak - akárcsak nekem - itt egy szuper, csoportos, egyszerű, sk. ötlet Czok Ilditől. Jelekkel ellátott festett szék a szeretett óvó néninek:

A szék elkészítéséről itt olvashattok bővebben.

Írjatok más ötleteket, főleg ha pedagógusok vagytok: minek örültetek igazán?

Hajrá Anyukák, mindjárt vége az évnek!

S kezdődhet az igazi nyári kaland otthon, a saját gyerekeiddel. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://ahelyisegkalapacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr6811706981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Máté Marx 2014.05.23. 09:15:56

Lévén, hogy ennyire logikus ember vagyok... szerintem baromi fontos, hogy vagy olyan legyen, ami finom, vagy olyan, ami hasznos, mindig használatos dolog. Tehát egy csodaszép kutya alakú porfogó, akármilyen kedves dolog, mégsem örülök neki annyira, mint pl ennek a széknek örülnék, ha óvó néni lennék...:P Ezt nap mint nap használhatnám:)

BoRi 2014.05.23. 09:32:40

Vérbeli pedagógus Marx úr, köszönöm! :)
süti beállítások módosítása